Ontspannen bij de Zaanse Schans

De prachtige Zaanse Schans aan je voeten

Je verblijf in Hotel Zaandijk biedt je de beste uitvalsbasis om de prachtige Zaanse Schans en omgeving te ontdekken. We hebben een voor je op een rijtje gezet wat je in de omgeving kunt zien en doen.

zaandijk-wind-mills.jpg

Ontdek de wereld van de molens

De Zaanse Schans is wereldberoemd door zijn molens. Terecht, want hier begon de industriële revolutie. De wind hielp de Nederlanders om gewilde producten te maken. Er werd gewoond, gewerkt, vervoer over het water, het was een drukke stad begin negentiende eeuw. Een uniek Hollands landschap in de wereld.

Verkade Experience

Zeg je chocolade en Zaanse Schans dan kom je ook uit bij de Verkade fabriek. Middenin het Zaans Museum staat de Verkade Experience, ook wel bekend als Verkade Paviljoen, waarin je terecht komt in de chocolade- en koekjesfabriek van Verkade zoals die er uitzag aan het begin van de twintigste eeuw. Echt een beleving, je ziet de originele machines draaien.

hotel-zaandijk-zaans-museum-verkade-experience-foto.jpg
brouwerij-hoop-hotel-zaandijk.jpg

Brouwerij Hoop

Ben je een bierliefhebber? Breng zeker een bezoek aan Brouwerij Hoop. Een mooi bedrijf met een goed restaurant maar laat je vooral verbazen door de tour in de brouwerij. Bij de inrichting is rekening gehouden dat je het hele brouwproces kunt overzien via een speciaal hiervoor aangelegde loopbrug.

Amsterdam is dichtbij

Met de trein is het maar ongeveer twintig minuten naar Amsterdam. Het NS station Zaandijk Zaanse Schans ligt op ongeveer 650 meter van Hotel Zaandijk. De hoofdstad biedt de beste winkelstraten van Nederland, top musea en overal vind je horeca. Hotel Zaandijk is dan dé plek om te relaxen na een dag, of nacht, Amsterdam.

amsterdam-hotel-zaandijk.jpg
hotel-zaandijk-terrace.jpg

Restaurant Trattoria la Molina

Genieten van heerlijk eten en uitkijken over de rivier de Zaan? Blijf lekker eten in het restaurant dat is gevestigd op de begane grond in Hotel Zaandijk. Laat je verrassen door de creaties uit de Italiaanse keuken van de chef-kok.

Regen?

De Zaanse Schans kun je wandelend en op de fiets ontdekken. Af en toe regent het in Nederland maar in Zaandijk valt er altijd wat te doen. Plan gewoon een paar bezoeken aan musea. Doe mee met de workshop chocolade maken. Of je leert om klompen te maken. Je hoeft zeker niet alleen maar oude historie bekijken, er zijn talloze workshops om alle mooie producten die bij Zaandijk horen te maken of van te genieten.

hotel-zaandijk-zaans-museum.jpg
zaandam-architecture.jpg

Zaandam modern & Czaar Peter

Wil je even geen Hollandse molens zien? Ga naar Zaandam en laat je verrassen door een centrum met veel winkels en faciliteiten. In het centrum valt vooral de moderne architectuur op, echt Dutch design. De stad biedt veel festivals en tentoonstellingen. Zaandam bezit een klein houten huis en het is van onschatbare historische waarde: het Czaar Peterhuisje. De czaar leerde in Zaandam het vak van scheepstimmerman.

Life is a beach

Noord-Holland heeft geweldige stranden. Zin in een dagje zand tussen je tenen en het geruis van de branding? Via Amsterdam en Haarlem, ook een leuke tussenstop, kun je naar Zandvoort aan Zee. Wil je een rustiger strand, dan kun je naar Wijk aan Zee.

zee-zandvoort.jpg
zaandijk-museums.jpg

Rijkdom aan musea

De meeste bezoekers gaan naar het Zaans Museum, maar stap ook in de wereld van cacao in het Cacao Museum. Bezoek de molens zoals De Bonte Hen en laat je verrassen door de innovatieve bouwkunst van de molens in het Molenmuseum (Koog aan de Zaan). Loop in Zaandijk naar het Honig Breethuis en zie de grandeur van de vroegere eigenaren van papiermolens.

Boek direct bij ons hotel en ontvang 5% korting in vergelijking met elke andere site!